Een vis stoofpot is het perfecte gerecht voor vis liefhebbers die het moeilijk vinden om een keuze te maken tussen de verschillende vissoorten. Wij vullen onze vis stoofpot met diverse soorten vis dus je hoeft geen keuze te maken! Wij kiezen ervoor om deze vis stoofpot te vullen met heerlijke gamba’s, zalm en mosselen. Voor echte liefhebbers van zeevruchten is deze maaltijd een waar feest! Eenvoudig te maken op de AEG totalflex kookplaat.
Ingrediënten voor 4 personen:
GAMBA'S
- 4 gamba's
- 1 citroen
- 1 dl olijfolie
- 3 teentjes knoflook
- 1 bosje platte peterselie
ZALM
- 4 stuks zalm (elk 100 g)
- 8 vastkokende aardappelen
- 3 eetlepels olijfolie
- 5 dl melk
- 5 dl room
- 5 dl visbouillon
- 1 teentje knoflook (fijngehakt)
- 1 citroen
- 1 bosje dille
- Pepervlokken
MOSSELEN
- 0,5 kg mosselen
- 0,5 kg vongole (spaghetti)
- 1 bleekselderij
- 1 ui
- 1 prei
- 50 g chorizo
- 1 lente-ui
- 1 dl witte wijn
VOORBEREIDENDE WERKZAAMHEDEN
GAMBA'S
- Meng de knoflook, platte peterselie en olijfolie en voeg zout naar smaak toe
- Maak de garnalen goed schoon
- Zet de (grill)pan op hoog vuur met een klein beetje olie
- Bak de gamba's tot ze gaar zijn
- Snijd de citroen in 4 en laat deze even in de pan kleuren
- Giet het knoflookmengsel over de gamba's als ze gaar zijn (in de pan).
ZALM
- Kleur de stukjes zalm aan beide kanten (nog niet gaar) en leg ze apart
- Gebruik dezelfde pan en fruit de fijngehakte knoflook
- Blus af met de visbouillon, melk en room en breng op smaak met zout en peper
- Schil de aardappelen en snijd ze in grote stukken, doe ze in de kokende saus
- Hak de dille grof, houd een paar takjes apart om te garneren en voeg toe aan de saus
- Leg de zalm in de saus en kook 5 minuten.
- Werk af met peperkruiden en dille
MOSSELEN
- Stoof de bleekselderij, ui en prei in een grote kookpot en voeg de chorizo toe
- Leg de mosselen en de vongole op de groenten en schenk de wijn erover
- Doe zo snel mogelijk een deksel op de kookpot
- Laat 5 minuten koken tot de mosselen en vongole open zijn
- Zet het vuur uit en laat nog 2 minuten rusten (met deksel)
GARNERING
GAMBA'S
- Werk af met grof zout en een beetje citroensap
ZALM
- Werk af met enkele takjes dille en pepervlokken
- Leg er eventueel een schijfje citroen op
MOSSELEN
- Werk af met de lente-ui en gemalen peper