Hoe kun je voedsel verspilling beperken

Laatst bijgewerkt 15-5-2020 14:15

Wist je dat we 1/3 van al het voedsel dat we kopen weggooien?

Wat als we van restjes eens iets lekkers zouden maken?



Is voedselverspilling te voorkomen?

Ons afval kan worden onderverdeeld in drie categorieën: vermijdbaar, onvermijdelijk en mogelijk vermijdbaar.


Beperking van voedselverspilling

61% van het afval kan vermeden worden - voedsel dat opgegeten had kunnen worden als er beter mee was omgegaan.

19% is onvermijdelijk -  denk bijvoorbeeld aan zaken als theezakjes of kippenbotten.


Recepten om voedselverspilling tegen te gaan

20% kan worden vermeden. Voorbeelden hiervan zijn: aardappelschillen,de stronkjes van broccoli en afgesneden bladeren.

Deze zijn goed eetbaar en wanneer je ze goed bereidt ook overheerlijk.

Review je product
Review je product

Jouw mening is belangrijk voor ons. We waarderen alle feedback die we ontvangen en moedigen alle beoordelingen aan, zolang ze je ervaring met het product weerspiegelen.