Nemen op planten gebaseerde proteïnen het over? Als je de sociale media en Google zoekopdrachten bekijkt, dan is dit zeker het geval. Meer en meer mensen zijn op zoek naar gezonde alternatieven voor vlees zonder aan smaak of structuur in te boeten.
De hedendaagse producenten van alternatieven voor vlees willen niet alleen alternatieven voor vlees creëren, ze willen vlees vervangen. Als u op zoek bent naar een meer natuurlijke aanpak zijn er nieuwe en boeiende manieren om proteïnen uit planten te onttrekken. Neem bijvoorbeeld jackfruit: Familie van de vijg en het een perfect alternatief voor mensen die houden van varkensvlees.
SteamPro oven
Elke maaltijd zou een unieke ervaring moeten zijn. Daarom creëerden we de SteamPro oven. Hij is voorzien van drie kookmodi - hetelucht, stoom en een combinatie van beiden. In de modus combinatie zal het systeem zich automatisch aanpassen aan de juiste combinatie van hetelucht en stoom. Dat betekent dat de buitenkant altijd mooi bruin en knapperig zal zijn en de binnenkant altijd sappig en mals.
Of u nu vlees aan het roosteren of grillen bent, brood aan het bakken bent, heerlijke desserts aan het creëren bent - u kunt ervan op aan dat uw kookkunsten naar een hoger niveau getild worden. Moeiteloos. Want wij nemen u werk uit handen.
Probeer ook de Sous vide functie, die geïnspireerd is op de apparaten die we creëren voor professionele restaurants - waarbij u ieder gerecht eenvoudig in een 'sterrengerecht' kan veranderen.
Bao broodjes
Ingrediënten
1½ theelepel suiker
1 theelepel gist
50 ml melk
1 eetlepel raapzaadolie
1 eetlepel azijn
200 ml water
525g bloem
1 eetlepel bakbloem
2 eetlepels raapzaadolie voor het bestrijken
Instructies
-Meng de gist met suiker, melk, olie en azijn. Voeg water en bloem toe en meng ongeveer 7 minuten in de GourmetPro mixer.
- Laat het deeg ongeveer 2 uur rijzen.
- Haal het deeg uit de mixer en kneed het op een met bloem bestrooid oppervlak.
- Plaats het op een schotel en bestrooi het met bakpoeder.
- Kneed opnieuw.
- Maak een soepele rol van de deeg en verdeel het in 18 gelijke stukken. Maak een balletje van elk stuk.
- Rol elk balletje voorzichtig tot een dikte van ongeveer 5 mm. Bestrijk elk balletje met een beetje olie.
- Snij een vel bakpapier in 18 delen van gelijke grootte. Neem elk deegballetje en rol ze in het gesneden papier zodat het half ingepakt is in het papier zoals een taco.
- Plaats de balletjes op een stoomschotel bedekt met bakpapier en dek ze af met een schone theedoek. Laat alles ongeveer 1 uur rijzen.
- Plaats alles in de SteamPro oven op Stomen gedurende ongeveer 8 minuten.
Gestoomde en geglazuurde Jackfruit
Ingrediënten
Jackfruit
Bosuien
Wortelen
Glazuren
1 eetlepel geperste knoflook
1 eetlepel fijngensneden gember
1 eetlepel raapzaadolie
2 eetlepels sesamolie
2 eetlepels Goujuang (Koreaanse chilipasta)
2 eetlepels donkere muscovadosuiker
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels azijn
Instructies
- Stel de SteamPro oven in op Stomen op 90°C.
- Plaats de stukken gepelde jackfruit op een ovenschotel en laat ze ongeveer 10 minuten stomen.
- Voeg 1 eetlepel raapzaadolie toe aan een sausepan op een laag vuurtje.
- Kook de knoflook en de gember zachtjes in de sauspan.
- Voeg de resterende ingrediënten toe en laat het geheel 5 minuten koken.
- Stel de SteamPro oven in op 210 °C op het Multi Hetelucht-programma.
- Bestrijk de gestoomde stukken jackfruit met het glazuur en bak het geheel ongeveer 15 minuten in de oven.
- Vul de eerder gemaakte bao broodjes met geglazuurde jackfruit en de fijngesneden lenteuitjes en wortelen.
MaxiSense Pure kookplaat
Stel u een blinkend zwart glas voor dat naadloos verbonden is met uw werkblad. De kookzones en bedieningstoetsen zijn onzichtbaar tot uw vingertoppen ze tot leven brengen. De MaxiSense Pure kookplaat van AEG combineert een strak ontwerp met een inïtieve bediening en transformeert uw keuken waardoor koken een echt plezier wordt.