Sous vide zal trendy zijn in 2018. Maar wat is het? Kort gezegd is het een kookmethode waarbij vacuüm afgesloten voedsel op een perfecte temperatuur gestoomd wordt. Het is de technologie die gebruikt wordt in de chicste restaurants. Het geeft een ongeëvenaarde structuur aan het eten en het voorkomt dat voedsel te gaar wordt.
Tegenwoordig wordt deze methode vaker en vaker in gewone huiskeukens toegepast. Gebruik dus de AEG SteamPro oven om uw gerechten met dezelfde nauwkeurigheid te bereiden. En het beste van het hele verhaal is dat er meer vitaminen, kleuren en voedingsstoffen behouden worden.
SteamPro oven
In onze SteamPro ovens met sous vide functie kunt u resultaten bereiken die onmogelijk zijn in een normale oven. Vacuümzakken vertragen de oxidatie en behouden de smaak.
Bovendien blijft de temperatuur constant binnen bereik van een halve graad. Deze precisie geeft u heerlijke smaak en resultaten die u altijd weer opnieuw kunt creëren, keer op keer. Sous vide is misschien een geavanceerde techniek, maar AEG maakt het eenvoudig.
Sous vide tarbot en 63°C eierdooier
Voor 4 personen
Instructies
- Breek de eieren voorzichtig en scheid de dooiers van de eiwitten.
- Doe de dooiers voorzichtig in een vacuümzak.
- Voeg de olie toe en een beetje zout en maak de zak dicht.
- Selecteer de sous vide functie van de AEG SteamPro oven en stel de temperatuur in op 63°C en voeg water toe aan de stoomcontainer.
- Zet de zak in de oven en laat gedurende 45 minuten koken.
- Verwijder de dooiers wanneer deze naar wens zijn en leg ze op borden met de tarbot wanneer deze klaar is.
Sous vide tarbot
Ingrediënten
Tarbotfilets (120-150 g per persoon)
½ citroen, in schijfjes gesneden
2 zomeruien, in de helft gesneden
1 laurierblad
2 eetlepels olijfolie
25 gram boter
zout en peper
Instructies
- Kruid de tarbotfilets met zout en peper.
- Plaats de filets in de sous vide kookzakken, samen met alle andere ingrediënten en sluit de zak vacuüm af.
- Stel de AEG SteamPro oven in op het sous vide programma en kies het recept visfilets, dunne filets.
- Voeg water toe aan de stoomcontainer. Plaats de vacuümzak in de oven en kook gebaseerd op het programma.
- Bereid de garnituur voor terwijl de tarbot gekookt wordt.
- Haal de tarbotfilets, wanneer ze naar wens gekookt zijn, uit de oven en serveer ze met de eierdooier en garnituur.
Garnituur
Ingrediënten
Eetbare bloemen zoals komkommerkruid
400g groene asperges
Dillebladeren
Instructies
- Snijd de eetbare bloemen fijn en strooi ze op de tarbot.
- Rasp de asperges in fijne reepjes en garneer over het bord.
- Pluk de dillebladeren van de takjes en spreid er een aantal over het bord.